Kako postati genij

Knjiga Kako postati genij je novo kratko delo, kjer pisatelj opisuje svoje videnje in razumevanje inteligence. V njej je predstavil svoje teorije nadsvetlobne hitrosti, nekaj matematičnih odkritij ter svoj pogled na samo vesolje. Knjiga je svojevrstno delo in vsekakor ne spada v kategorijo priročnikov. Naslov malce zavaja, a sama knjiga ni to, kar bi si bralec vnaprej zamislil, ko prebere naslov. Torej, da boste vedeli. Ko preberete to knjigo ne boste postali genij, niti pisatelj vam ne bo razkril kako postati genij, ker v knjigi dobro opiše, da to ni mogoče. Če si se že rodil kot genij, potem si, če se nisi, pa najbrž nikoli ne boš.

Pisatelju so najbolj všeč kratke modrosti, rime in pregovori, ki jih je zapisal in utemeljil. V knjigi se pisatelj malce norčuje, vendar ni nič hudega misleč. Je le predstavil svoje mnenje in ga po svoje utemeljil. Knjiga ima le 21 strani, torej je kratko delo, v katero kategorijo spada, naj pa povejo kar bralci sami. Pisatelj je tudi pisal o razliki med inteligenco in izobrazbo, ter opisal, da ga moti ker nekateri ljudje to zamenjujejo.

Priporočljivo pa je, da knjigo berete počasi, ker vam pisatelj postavlja vprašanja v katera se morate poglobiti, če želite razumeti njegove nadaljnje odgovore. Torej, nikar ne hitite.

Knjiga je na voljo v formatih, ki so primerni tudi za bralnike.

ŽELIM KUPITI KNJIGO>>> Slavko Zupančič

Avtor je Slavko Zupančič, rojen v Novem mestu 21. oktobra leta 1985. Živi v Meniški vasi pri Dolenjskih toplicah, in je po izobrazbi zidar. Ukvarja se največ z glasbo, torej je umetnik druge vrste in ima tudi svoje pesmi, ki jih je napisal. Kar se tiče pa pisanja, je knjiga Kako postati genij, njegovo prvo delo. Slavko v tej knjigi piše o genialnosti in inteligenci, čeprav je imel sam v šoli slabe ocene in ni bil posebno uspešen. Ta pisatelj je pač mnenja, da inteligenca ni pogojena z izobrazbo, tako kot si nekateri predstavljajo.

V knjigi predstavlja svoje teorije in prikazuje nekakšne pregovore in modrosti, ki jih je napisal sam, se pa nekatere tudi rimajo, na kar je zelo ponosen. S to knjigo niti ne želi zaslužiti, vendar je pisatelju večja želja to, da se knjiga objavi kot njegovo prvo javno delo, ki ga je opravil in do katerega ima dostop vsak. Torej tukaj prikazuje svoj vidik, svoje mnenje in upa, da bo komu všeč.

Dodaj odgovor