Da današnji dan pred 20 leti – Poplave – če je mogoče, ostanite doma

LJUBLJANA

Agencija RS za okolje napoveduje, da bo danes ob približno 17. uri pretok Malega Grabna/Gradaščice 150 m3/s, to pomeni 60 m3/s več vode, kot jo lahko steče po strugi.

V Ljubljani je ob 12.47 voda zalila kletne prostore objekta na Slovenski cesti. Voda je poplavila cestne podvoze pod železnico na Celovški cesti, Drenikovi ulici in Zaloški cesti v Zalogu. Meteorne vode so zalile kletne prostore stanovanjskih objektov, vrtca, dveh osnovnih šol, nekaj kletnih prostorov podjetij in trgovin in garaž. Voda je polavila cesto Šmartno-Povodje v Ljubljani.

Ob 7.22 je meteorna voda zalila garažo stanovanjske hiše v Grajzarjevi ulici v Ljubljani. Ljubljanski poklicni gasilci so očistili jaške in izčrpali vodo.

OKOLICA

Ob 14.17 je zaradi močnega deževja, voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Novi vasi v občini Log-Dragomer.

V občini Vrhnika je zalilo kletne prostore stanovanjske hiše v Sinji Gorici.

Okoli 13 ure je močno deževje zajelo občino Lukovica. Voda je zalila stanovanjske objekte in skladišče trgovine.

V občini Dol pri Ljubljani je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Dolu pri Ljubljani. Okoli 13.00 j pričel poplavljati potok Kamnica. Na cesti Dolsko proti Kresnicam pa se je na cesto odtrgal zemeljski plaz. Posredovali so gasilci PGD Dolsko, Dol pri Ljubljani in PGD Klopce.

Ob 12.34 so gasilci PGD Trzin posredovali v Kidričevi ulici v Trzinu, kjer je voda iz bližnjega potoka zalivala prostore stanovanjskega objekta.

Okoli poldne so v občini Domžale gasilci črpali vodo iz poplavljenih objektov v Rovi, Trati in na Prečni poti.

V občini Dobrova Polhov Gradec je ob 12.22 voda zalila kletne prostore stanovanjke hiše v Dobrovi. V vasi Setnik je voda zalila objekt in sprožil se je zemeljski plaz. Prav tako je meteorna voda zalila kleti v Brezju in Novi vasi. Voda je zalila cesti Belica-Loke in Polhov Gradec-Dobrova.

V občini Kamnik zaliti štirje stanovanjski objekti. Na cesti Kamnik Motnik se je utrgal zemeljski plaz. V občini Komenda je ob 11.57 meteorna voda zalila stanovanjski objekt v Suhadolah.

V občini Dobrova Polhov Gradec je narasla Gradaščica poplavila cesto Belica-Loke, cesto Polhov Gradec-Ljubljana pri Šujici, Polhov Gradec-Dobrova pri Podrebru.

Poplavljene so bile tudi ceste v občini Moravče, cesto Krašce-Tuštanj, Moravče-Kandrše, Želodnik-Izlake pri Drtiji in Šmartno-Povodje v Ljubljani

(ARSO,MOL,sos112.si, ePr)

Dodaj odgovor